Lispersteenweg

26 wooneenheden

Met zijn groene karakter en bestaande vijver omringd door majestueuze bomen biedt het achterin gelegen perceel langs de Lispersteenweg een unieke setting. Bovendien grenst het aan het schilderachtige Jaagpad langs de kleine Nete, waardoor het deel uitmaakt van een idyllische omgeving.

De opdracht omvat de creatie van een meergezinswoning binnen het grootschalige masterplan van de Stad Lier, ontwikkeld door ARCADIS. Dit project dient naadloos aan te sluiten op andere gerealiseerde projecten, zoals Boterton en het project van de LMH, binnen hetzelfde projectgebied langs de Kleine Nete. Een cruciaal aspect van de opdracht is het behoud van de bestaande vijver en alle bomen die zich ten noorden en oosten van de vijver bevinden.

Het realiseren van dit project brengt diverse uitdagingen met zich mee. Het perceel ligt in een veelzijdige omgeving, waarbij de nabijheid van de drukke Lispersteenweg een contrast vormt met de groene oase langs de Kleine Nete. Dit vereist een doordacht ontwerp dat deze uiteenlopende elementen in harmonie samenbrengt.

Het ontwerpconcept streeft naar het behoud van het bestaande groene karakter van de site. De talrijke bomen en het onverharde pad rond de vijver blijven onaangetast. Aan de kopse gevel wordt een groenheuvel aangelegd, die visueel het bouwvolume verkleint tot twee bouwlagen. Naast de vijver wordt een nieuwe steiger aangelegd, die toegang biedt tot de meergezinswoning. Het gebouw biedt gevarieerde collectieve buitenruimtes, waaronder een buitenruimte op het gelijkvloers rond de bestaande vijver. Verder zijn er twee grote daktuinen op het gebouw zelf, waarvan de eerste op de 3de verdieping fungeert als een gemeenschappelijke loungezone, terwijl de tweede op de 4de verdieping is ontworpen als een veilige, afgebakende speelzone voor kinderen.

BOUWHEER Retrabouw
STATUS In aanvraag
LOCATIE Lier