Huize Art-Deco

24 wooneenheden

Huize Art Deco, een nieuwbouwproject als architecturale ode aan het 'Deko' gebouw dat gedurende bijna een eeuw het Molse kruispunt Rozenberg - Molenhoekstraat - Voogdijstraat - Kloosterstraat sierde. 'Den Deko' is nog steeds een vast begrip bij tal van Mollenaren. Het gebouw met de typerende gele stenen in art-decostijl naderde de 100 jaar. Deze symbolische 100 jaar maakt het nog gepaster om een architecturaal eerbetoon te brengen aan het originele pand, in een hedendaags jasje van warme rode gevelsteen.

Het is bovendien voor zaakvoerder Marc fijn om een project te kunnen optrekken in dezelfde bouwstijl als zijn grootvader zaliger. Deze zorgde vorige eeuw met zijn bouwbedrijf ‘De klopper’ o.a. voor het optrekken van een pand, alsook in Art Deco te Mol.

Naast het esthetische, is NV Netebeemden's stokpaardje sinds jaar en dag -de hoge mate van innovatief & duurzaam bouwen- ook hier weer sterk vertegenwoordigd. Huize Art Deco wordt verwarmd met dieptebronnen die het warme water meer dan honderd meter diep uit de grond halen. Er komen zonnepanelen op het dak en in het volledige gebouw wordt driedubbele beglazing geplaatst. We bouwen met andere woorden anno 2022 al naar de normen die pas in de toekomst opgelegd zullen worden.

BOUWHEER NV Netebeemden
STATUS Vergund
LOCATIE Mol 
VeStad
Dustabo