Hoek Molenheide - Rozenlaan

9 wooneenheden

De site bevindt zich in het dorpscentrum van Pulderbos. Het driehoekige perceel is gelegen in de scherpe hoek tussen de Molenheide en de Rozenlaan.

Het project betreft de realisatie van een meergezinswoning met ondergrondse parkeergarage.

De specifieke perceelsvorm en beperkte tuinzone vormden complexe parameters waarbij het essentieel was om inkijk naar de aanpalende percelen te vermijden en tegelijkertijd een voorgevel te creëren die past binnen de dorpse context, zowel aan de Molenheide als aan de Rozenlaan.

Het ontwerp is geconstrueerd als een schakeling van kleinere, blokvormige volumes. Deze opzet zorgt voor een visuele fragmentatie van het gebouw. De hoogte van de volumes beperkt zich tot twee bouwlagen aan de kant van de aanpalende buren en bouwt op naar drie bouwlagen ter hoogte van de kopgevel aan het kruispunt. Deze speelse schakeling van bouwblokjes maakt het mogelijk om alle terrassen gunstig te oriënteren, zonder inkijk bij de buren of tussen de verschillende eenheden. Het gebouw presenteert zich daardoor als een volwaardige façade zowel aan de Molenheide als aan de Rozenlaan. De hoofdingang, gesitueerd aan de Rozenlaan, wordt geaccentueerd door een transparant volume waarin de trap- en liftkern is geïntegreerd.

BOUWHEER Bertels Wim Beheer BV
STATUS Opgeleverd
LOCATIE Pulderbos