Der Kinderen

Handelspand

Het project bevindt zich langs de steenweg Wechelsebaan doorheen het dorpscentrum van Lille.

De opdracht omvatte de renovatie van een bestaande winkel en de uitbreiding ervan naar aangrenzende percelen. Het doel was de creatie van een eigentijdse handelsruimte die optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte.

De realisatie van dit project bracht enkele aanzienlijke uitdagingen met zich mee. Tijdens de werken moest de bestaande winkel operationeel blijven. Bovendien was het essentieel dat de uitbreiding naadloos aansloot op het oorspronkelijke gedeelte, resulterend in een uniform geheel. Dit vereiste een zorgvuldige planning en een nauwgezette uitvoering door het bouwteam.

Het ontwerpconcept omvat de toepassing van een nieuwe gevelbekleding in lichte gevelsteen, wat resulteert in een uniforme en eigentijdse uitstraling van het handelspand. Alle zichtgevels zijn gelijkwaardig afgewerkt, met als doel de zichtbaarheid van de winkel in het straatbeeld te vergroten. De nieuwe toegang, geplaatst in de zijgevel, is zowel duidelijk als gemakkelijk bereikbaar vanaf de nieuwe parking. Een opvallend kenmerk van het ontwerp is de gevel als showroom, waarbij elk venster een huiselijke sfeer uitbeeldt, waardoor voorbijgangers een voorproefje krijgen van het aanbod van de winkel. Dit element creëert niet alleen visuele aantrekkingskracht maar nodigt eveneens potentiële klanten uit om de winkel te verkennen.

BOUWHEER Der Kinderen bvba
STATUS Opgeleverd
LOCATIE Lille