TC Oase

Tenniscentrum met kantine

Langs de Grote Puttingbaan in Kessel bevindt zich TC Oase waarop een tennishal met cafetaria, squashhal en openlucht tennisvelden zijn gelegen.

De opdracht omvat de integratie van padelvelden, inclusief overkapping, in het bestaande tenniscentrum. Het doel is eveneens om een moderne uitstraling te creëren voor de kantine van het tenniscentrum die tevens een zicht biedt op de nieuwe padelvelden. Een leesbare en aantrekkelijke ingang in harmonie met het bestaande straatbeeld dient gerealiseerd te worden.

De uitbreiding van het tenniscentrum moet conform de huidige wetgeving betreffende toegankelijkheid plaatsvinden, zodat zowel de sportfaciliteiten als de kantine toegankelijk zijn voor minder mobiele personen. Bovendien moet het nieuwe ontwerp inpassen bij het Open Ruimte Perspectief van de gemeente Nijlen, met als doel diverse sportfaciliteiten te clusteren en te verbinden met de bredere omgeving.

Op de huidige locatie van de parking van TC Oase, voorziet het masterplan van het Open Ruimte Perspectief een parkeercluster voor verschillende sportfaciliteiten.

Het tenniscentrum krijgt een nieuwe en uitnodigende uitstraling aan deze zijde, met een ingang die vormgegeven wordt met behulp van een patio. Deze patio combineert een groene zone met fietsenstallingen. De aanwezigheid van een lift in de inkom maakt de kantine voor iedereen toegankelijk. Door de kantine aan de achterzijde open te trekken, wordt het mogelijk om van hieruit direct zicht te hebben op de padelvelden. Het terras wordt vergroot en volledig vernieuwd, waardoor het tevens fungeert als een uitkijkpunt op de padelvelden.

BOUWHEER Recreatiesport-Oase commv
STATUS Vergund
LOCATIE Kessel