Project X

Leisure Center - game-entertainmentcentrum

De uitbreiding van deze binnenspeeltuin op deze locatie biedt een unieke kans om diverse nieuwe functies te clusteren binnen een bestaand recreatiegebied in Limburg. Het doel is om op één plek voorzieningen te creëren die zowel jong als oud aanspreken, waarmee een breed scala aan recreatieve ervaringen aangeboden kan worden.

De opdracht omvat het ontwerpen van een nieuw entertainmentcentrum dat ruimte biedt aan diverse activiteiten, zoals karting, bowling, escape rooms en fluogolf. Alle activiteiten worden samengebracht en verbonden door een centraal gelegen horecazone. Hierdoor ontstaat een geïntegreerde omgeving waar bezoekers kunnen genieten van verschillende vormen van vermaak en ontspanning.

Diverse uitdagingen doen zich voor bij de inrichting van deze grote functies met specifieke technische eisen en groottes op een reeds bestaande locatie. De toenemende behoefte aan parkeergelegenheid als gevolg van de verwachte toename in bezoekers vereist een doordachte aanpak. Het besluit om het gelijkvloers te vrijwaren voor parkeren heeft invloed op de uitstraling van het project en dient geïntegreerd te worden in het architecturale verhaal. Bovendien is het essentieel om een visuele verbinding te creëren vanuit de horeca en de ingang naar alle activiteiten, zodat bezoekers een duidelijk overzicht hebben van het aanbod en de indeling van het gebouw.

Het concept voor het Leisure Center omvat een 'belevingswandeling' die bezoekers meeneemt door verschillende sferen en bijbehorende activiteiten vanaf het moment dat men het gebouw betreedt. Duidelijk aangegeven paden leiden de bezoekers naar hun gewenste activiteit en laten tegelijkertijd zien welke andere mogelijkheden het centrum biedt.

Er wordt bewust gekozen voor een minimale connectie tussen interieur en exterieur. Het interieur straalt een futuristische sfeer uit. Hierdoor wordt een 'nieuwe wereld' gecreëerd waar bezoekers de band met tijd en realiteit kunnen loslaten. Alleen aan de achterzijde van het gebouw wordt verbinding gemaakt met de tuin, waar een nieuwe groenbuffer het project scheidt van het omringende dagelijkse leven.

 

STATUS Voorstudie
LOCATIE Limburg