Van Herck Bouwmaterialen - kantoren

Toonzaal

Bouwmaterialen Van Herck bevindt zich op de kruising van de Nijlense Steenweg en de Verbistlaan in Herenthout. Deze unieke hoeklocatie biedt de mogelijkheid om de materiaalhandelaar een geheel nieuwe uitstraling te geven langs beide toegangswegen.

Op verzoek van de bouwheer is een strakke uitbreiding ontworpen tegen de bestaande toonzaal, deze het nieuwe gezicht van het bedrijf zal vormen in het straatbeeld. In dit nieuwe gebouw is de buitentoonzaal geïntegreerd en fungeert als een centrale presentatiepatio.

Bouwmaterialen Van Herck heeft al vele jaren een gevestigde positie in Herenthout. De uitdaging bestaat erin om de gewijzigde volumes te integreren in de bestaande dorpscontext, terwijl het gebouw toch voldoende uitstraling krijgt en de toonzaal een herkenningspunt wordt in de omgeving en zijn commerciële rol kan blijven vervullen.

De nieuwe toonzaal sluit aan met een hoogte van één bouwlaag bij de eengezinswoningen in de Verbistlaan. De voorgevelbouwlijn van de eengezinswoningen wordt overgenomen zodat een groene voortuinstrook ontstaat. Door het volume in hoogte te beperken en te integreren in het groen wordt de schaal van de bestaande site tussen de omliggende woningen gerespecteerd.

Een nieuwe vergroende parking wordt aangelegd om de afstand tot de Nijlensesteenweg te vergroten en de mobiliteit te verbeteren. De hoek van het gebouw krijgt een hoger accent waardoor de inkom wordt geaccentueerd en het gebouw leesbaar wordt. Er zal een interne, centrale buitenruimte voorzien worden om de buitenmaterialen tentoon te stellen en meer licht in het gebouw te brengen. De bestaande site wordt ontpit, onthard en beter geïntegreerd in de dorpsomgeving dankzij deze transformatie.

BOUWHEER Van Herck Bouwmaterialen bvba
STATUS Vergund
LOCATIE Herenthout