Link-it - kantoren

Bedrijfspand met (stapel)woning

Voor een perceel langs de gewestweg van Zandhoven, in het verleden bebouwd met een leegstaand Kroatisch restaurant "Adria", werd een ontwerp uitgewerkt voor een nieuw bedrijfspand met (stapel)woning. De directe omgeving wordt gekenmerkt door hoofdzakelijk open en halfopen bebouwingen, waarin woningen domineren.

De gegeven opdracht betrof het creëren van een geheel nieuw bedrijfspand voor Link-it, met inbegrip van showroom, magazijn en kantoren. Daarnaast was er de noodzaak om een woonruimte te ontwerpen voor een van de vennoten. Link-it staat bekend om zijn specialisatie in het ontwerpen en implementeren van smart home-technologieën voor diverse toepassingsgebieden, waaronder woningen, winkels, horeca en kantoren.

De voornaamste uitdagingen omvatten het in het oog laten springen van het gebouw in de omgeving en het vermijden van de typische uitstraling van een bedrijfsgebouw met magazijnachtige kenmerken. Deze uitdagingen vereisten een innovatieve benadering om functionaliteit te combineren met een unieke esthetiek.

Het ontwerpconcept achter dit project draaide om het combineren van traditionele materialen die kenmerkend zijn voor woningen, zoals baksteen, met moderne gevelbeplating die doorgaans wordt geassocieerd met bedrijfsgebouwen. Hierdoor ontstaat een naadloze en eigentijdse uitstraling waarin alle drie de functies (wonen, werken, opslag) harmonieus onder één dak zijn ondergebracht. Een bijzonder aspect van het ontwerp is de gevel, die fungeert als een spel van open en gesloten vlakken. Achter de open vlakken bevinden zich de leef- en werkruimtes van het gebouw, waaronder kantoren, showroom en woning. Om dit concept door te trekken naar het magazijn, zijn de open vlakken vervangen door een donkere gevelbeplating, waardoor het gebouw zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is en opvalt in de omgeving van Zandhoven.

BOUWHEER Link-it bvba 
STATUS Vergund
LOCATIE Zandhoven