Drivers - kantoren

Bedrijfspand

Voor een zichtlocatie in het glooiende landschap langs de E40 in Haasrode nabij Leuven ontwierp AP/ART een productiehal met complementair kantoorgedeelte en sportfaciliteiten. Zowel het DNA van het bedrijf als de bedrijfslocatie vormden de basis voor het wedstrijdontwerp.

De driekhoekige perceelsvorm samen met de logisitieke bedrijfsvoering en zonoriëntatie bepalen de inplanting op het terrein. Door een intelligente bedrijfscirculatie op het terrein is de verharding tot een minimum beperkt. De resterende open ruimte kan hierdoor maximaal ingericht worden als een ecologische waardevolle groene ruimte die tevens dienst doet voor de opvang en infiltratie van hemelwater.

Een doordachte opbouw van zowel productiehal als kantoorgebouw laat een flexibele invulling toe die in een tweede fase makkelijk uitgebreid kan worden (optopping) zonder de bestaande bedrijfsvoering in het gedrang te brengen. De warme koperkleuren en de organische vormgeving van de kantoorgevel met verticale lamellen zorgen voor een opvallende, maar tegelijk ook een natuurlijke uitstraling waardoor het gebouw mooi opgaat in zijn omgeving. De combinatie van de glooiende kantoorgevel samen met de ritmewisselingen van de lamellen straalt daarbij de ‘beweging’ uit die vervat zit in het DNA van de bedrijfslocatie en het bedrijf (productie van drivers voor montagebanden).

 

 

BOUWHEER SEW-Eurodrive
STATUS Wedstrijdontwerp
LOCATIE Leuven